Prezidențiale: Cine sunt cei 16 candidați care pretind la fotoliul de președinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

S-a sfârșit perioada de depunere a listelor de subscripție privind susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Comisia Electoral Centrală a înregistrat 8 concurenți electorali, iar alte 8 cereri sunt în proces de examinare.

Astăzi ar urma să aibă loc tragerea la sorți pentru determinarea poziției în buletinul de vot pentru candidații care au depus astăzi dosarele la CEC în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Cei 8 concurenți electorali sunt:

Ana Guțu, desemnată de Partidul Politic „Dreapta”;
Valeriu Ghilețchi, candidat independent;
Maia Laguta, candidat independent;
Ion Dron, candidat independent;
Roman Mihăieș, candidat independent;
Vasile Tarlev, candidat independent;
Vitalia Pavlicenco, candidat independent;
Silvia Radu, candidat independent.

Până în prezent, CEC a înregistrat în cursa electorală 8 candidați. Este vorba de candidatul PD Marian Lupu, cel al PL Mihai Ghimpu, și al PPEM Iurie Leancă. De asemenea, în cursa electorală a fost inclus candidatul PPDA Andrei Năstase și cel al Mișcării Social-Politice „Ravnopravie, Inna Popenco.

Astăzi, alți trei concurenți electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova au fost înregistrați de Comisia Electoral Centrală, Maia Sandu, desemnată de către Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dmitri Ciubașenco, înaintat de „Partidul Nostru” și Igor Dodon, desemnat de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...