09:15:06 16.04.2024
Stiri

Delegație APCE, în vizită la Chișinău. Premierul Filip: „Afirmaţiile că scrutinul ar putea fi FRAUDAT sunt neîntemeiate”

Politică 29.09.2016 13:38 Vizualizări1074 Autor: Ziarul National
Delegație APCE, în vizită la Chișinău. Premierul Filip: „Afirmaţiile că scrutinul ar putea fi FRAUDAT sunt neîntemeiate” gov.md


O delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de Elisabeth Schneider-Schneiter, a venit în R. Moldova pentru a monitoriza pregătirile pentru scrutinul prezidențial din 30 octombrie curent.

La întrevederea cu premierul Pavel Filip, oficialul de la Chișinău le-a promis europenilor că alegerile prezidențiale din R. Moldova vor fi „corecte și transparente”.

„În calitatea mea de premier, sunt cel mai interesat ca aceste alegeri să fie corecte şi transparente, iar afirmaţiile că scrutinul ar putea fi fraudat sunt neîntemeiate”, le-a spus oficialilor europeni Pavel Filip.

Potrivit premierului, modul de funcţionare a Registrului de Stat al Populaţiei şi modalitatea de conexiune a datelor cu sistemul dezvoltat de către Comisia Electorală Centrală fac imposibilă fraudarea alegerilor.

„Sunt sigur că alegerile din Republica Moldova, având în vedere sistemul pe care-l avem, nu pot fi fraudate, iar pentru ca societatea să se convingă de aceasta, urmează să fie acreditaţi mai mulţi observatori internaţionali. Din punct de vedere tehnic, totul este asigurat”, a zis Filip.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că delegaţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a întrebat despre deschiderea secţiilor de votare peste hotare, precum şi despre posibilitatea studenţilor de a vota în oraşul unde îşi fac studiile. Iar Pavel Filip a spus că cele 100 de secţii de votare de peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise conform datelor statistice existente şi solicitărilor recepționate din diasporă . Totodată, cetăţenii care vor să-şi exercite dreptul la vot într-o altă localitate decât cea unde îşi au domiciliu se pot înregistra prealabil la primăria localităţii unde doresc să voteze, pentru a fi incluşi în listele electorale suplimentare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md