UTM va găzdui un HUB pentru susținerea afacerilor în domeniul IT

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Chișinău a fost inaugurat unul dintre cele mai inovative spații de coworking din Moldova – iHUB. Acesta aduce împreună oamenii, resursele, experiențele și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile în domeniul IT.

iHUB este o inițiativă ce furnizează antreprenorilor din Moldova noi oportunități în domeniul dezvoltării afacerilor și accesării rețelei globale de investitori, este specificat într-un comunicat de presă al Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Spațiul iHUB este amplasat pe teritoriul Facultății de Energetică a Universității Tehnice a Moldovei și are o suprafață de 400m2. Acesta va găzdui startuperi și liber profesioniști în domeniul IT. Fiind un model inovativ de conlucrare și dezvoltare de afaceri, iHUB poate fi replicat la nivel de țară

„iHUB este un nou spațiu de coworking ce are menirea de a dezvolta startupuri și de a le susține în parcursul lor inovațional pentru Republica Moldova. Rezidenții vor beneficia de spații de lucru perfect adaptate tendințelor, necesităților și resurselor, dar și vor avea posibilitatea să întâlnească potențiali parteneri, să acceseze evenimente antreprenoriale, să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how”, a concretizat Ana Chirița, coordonator iHUB.

iHUB este creat cu suportul Guvernului Regatului Norvegiei în cadrul unui parteneriat public-privat între Universitatea Tehnică a Moldovei și Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill finanțat din surse USAID.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...