15:05:48 16.04.2024
Stiri

Ce spune premierul Filip despre moțiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului, înregistrată în Parlament: „Nu ține cont de interesul oamenilor”

Politică 28.09.2016 18:59 Vizualizări991 Autor: Ziarul National
Ce spune premierul Filip despre moțiunea de CENZURĂ împotriva Guvernului, înregistrată în Parlament: „Nu ține cont de interesul oamenilor”


Premierul Pavel Filip consideră că moțiunea de cenzură a celor 37 de deputați, inițiată de socialiști împotriva Guvernului pe care îl conduce este „populistă și electorală”.

„Este un demers populist și electoral, care nu ține cont de interesul oamenilor. Acest pachet de șapte legi pe care ne-am asumat răspunderea înseamnă legi foarte importante şi vreau ca şi oamenii să ştie că aceste legi, dincolo de importanţa lor pentru Republica Moldova, mai reprezintă şi o parte din precondiţiile Fondului Monetar Internaţional. Aici, dacă ar fi să facem un joc de logică, să vă spun tuturor ce înseamnă un program cu FMI aprobat în luna octombrie, asta ar însemna aproape 25 de milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internaţional, 45 de milioane de dolari de la Banca Mondială și aproximativ 55 de milioane de euro de la Uniunea Europeană”, a explicat astăzi Filip, la ședința Guvernului.

Potrivit lui Filip, deciziile au fost coordonate „atât cu majoritatea parlamentară, cât şi cu partenerii de dezvoltare”.

„Chiar şi decizia ce vizează emiterea obligaţiunilor de stat în legătură cu datoria celor trei bănci lichidate ar însemna cheltuieli de circa 750 de milioane de lei, or finanţarea externă care se va deschide urmare a adoptării pachetului de legi va depăşi mult această sumă şi va constitui peste 3 miliarde de lei”, a comparat premierul.

El s-a arătat sigur că moţiunea de cenzură nu va fi susținută în Parlament.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md