Ce crede Ministerul Educației despre excluderea notelor la Educația fizică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Educației a reacționat astăzi la informația privind posibilitatea excluderii notelor de la disciplina școlară Educație fizică, după ce Ministerul Sănătății a anunțat că mulți elevi solicită certificate medicale pentru a fi eliberați de la orele respective. Potrivit celor de la Educație, până la momentul actual în adresa instituției nu a parvenit nici un demers oficial din partea Ministerului Sănătății.

Totuși, Ministerul Educației informează că a dispus crearea unui grup de lucru, din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a examina cauzele solicitării certificatelor medicale pentru eliberarea de la lecțiile de educație fizică, dar și temeiul în care aceste certificate au fost eliberate.

„Cu siguranță, emiterea certificatelor de eliberare de la orele de educație fizică, fără motive obiective în acest sens, nu va contribui la educarea unei generații de tineri care să ducă un mod de viață activ, sănătos”, este specificat într-un comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, Ministerul Educației a specificat că a fost aprobată Metodologia privind implementarea evaluării criteriale prin descriptori. Acest lucru ar permite excluderea notelor la toate disciplinele școlare, inclusiv la disciplina Educație fizică.

Experții analizează relevanța elaborării unei metodologii similare și pentru învățământul secundar, ciclul I.
Ministerul Educației precizează că rezultatele activității grupului de lucru vor fi făcute publice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...