Toţi băieţii ăştia în frunte cu Filip primesc lunar plicuri de la Plahotniuc cu dolari din miliard. În Parlament e aceiaşi poveste: astăzi deputaţii pe care mafiotul i-a cumpărat iarna trecută din miliard au luat apă în gură. Şi tot din miliard le plăteşte lunar leafă de mii de euro. 

Ce să mai zici şi după asta? Vedeţi că ei ne dau de înţeles în fel şi chip că nu vă mai zbateţi, prăpădiţilor, nouă nu ne pasă de voi, noi o să facem ce vrem. De fapt, noi, poporul, nu mai existăm pentru ei decât ca vite de muncă. Ei trăiesc într-o lume po poneatiam, pe noi ne impun să trăim într-o lume a legilor. În lumea lor ei au dreptul să încalce orice lege, noi doamne fereşte să încălcăm vreo bucăţică de lege. PAUZA

Şi cât o să mai ţină aşa, oameni buni? Noi tot încercăm să-i aducem ca pe cal, în brazdă, adică să trăiască după legi. Ei îşi bagă piciorul şi în noi, şi în legi. Bun, dacă nu putem să-i aducem pe ei către lege, atunci poate trecem noi, ca şi ei, la fărădelege. Să fie egalitate: ei încalcă legile, să le încălcăm şi noi. Iată ce am în vedere. Ei îşi adună averi, palate şi bogăţii încălcând legea. Să o încălcăm şi noi stricându-le palatele, bogăţiile şi maşinile. Ei au furat miliardul prin încălcarea legii.

Să o încălcăm şi noi, împiedicându-i să se folosească de miliard. Băieţi, când o să începeţi voi să respectaţi legile, atunci o să le respectăm şi noi. Da până atunci, hai să fim egali. Şi ceea ce vă spun eu acum nu este o chemare la violenţă, la lovitură de stat, cum aiurea deunăzi un veteran plecat cu pluta.

Eu vorbesc despre un drept al nostru consfinţit în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Pe care Republica Moldova a semnat-o încă în anii 90 ai secolului trecut. Dreptul la rezistenţă, dreptul la revoltă.