Brandurile Purcari și Bostavan au fost premiate în cadrul celui mai mare concurs de vinuri din Asia

2

Vinăria Purcari și Bostavan au fost premiate în cadrul celui mai mare concurs de vinuri din Asia – Decanter Asia Wine Awards 2016. Ice Wine-ul de Purcari a luat medalia de platină și a obținut 95 de puncte, fiind desemnat cel mai bun vin de desert din Europa Centrală și de Est. Vedeți mai jos rezultatele pentru fiecare vinărie:

Bostavan

1

Decanter Asia Wine Awards 2016 aduce noi medalii în palmaresul Vinăriei Bostavan. Vinul DOR Rară Neagră & Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Cabernet Sauvignon de la Via Etulia au fost înalt apreciate de peste 40 de membri ai juriului. Vinurile Bostavan au concurat cu alte peste 2500 de vinuri produse în întreaga lume și au fost premiate cu argint și bronz.

Vinul Chardonnay din colecția Via Etulia a obținut medalia de argint, în timp ce DOR Rară Neagră & Cabernet Sauvignon și Cabernet Sauvignon de la Via Etulia au fost onorate cu medalii de bronz.

În acest an, vinul Cabernet Sauvignon din colecția Via Etulia a obținut medalia de bronz și în cadrul concursului Decanter World Wine Awards și a intrat în rating-ul internațional al revistei Wine Enthusiast USA, în timp ce Chardonnay Via Etulia fost premiat cu aur la International Wine Contest Bucharest și cu bronz la International Wine & Spirit Competition. Dor Roșu Rară Neagră & Cabernet Sauvignon a fost premiat cu medalia de argint la concursul francez Challenge International du Vin 2016 și la International Wine & Spirit Competition 2016. De asemenea, a obținut medalia de bronz la Decanter World Wine Awards 2016.

Purcari

3

Vinurile Purcari au fost onorate cu încă 13 medalii la nivel internațional. În cadrul prestigioasei competiții Decanter Asia Wine Awards 2016, prețiosul nostru Ice Wine a fost înalt apreciat cu medalia de platină și clasificat cu 95 de puncte în categoria celor mai bune vinuri de desert din Europa Centrală și de Est, fiind vinul care ne-a adus în acest an încă un mare premiu la concursul francez Challenge International du Vin – Grand Prix.

Vinurile au obținut alte 3 medalii de argint și 9 de bronz, cel mai mare număr de premii primit de Purcari în acest an în cadrul unui concurs internațional. Freedom Blend 2014, Maluri de Prut 2015 și Pinot Grigio 2015 au fost premiate cu argint, în timp ce medaliile de bronz au fost obținute de vinurile din Colecția Vinohora, Negru de Purcari 2012, Negru de Purcari 2013, Alb de Purcari 2013, Alb de Purcari 2014, Sauvignon 2015 și Cabernet Sauvignon 2014.

În anii 2014-2015, Vinăria Purcari a fost premiată cu alte 5 medalii în cadrul concursului Decanter Asia Wine Awards, iar în 2016 a obținut peste 60 de medalii și mențiuni internaționale la cele mai prestigioase competiții de vinuri din înttreaga lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente