Timp de o săptămână la jurnalul orei 21:00 de la postul Prime s-a vorbit de şapte ori despre liderul Platformei DA, Andrei Năstase şi doar în context negativ. Acesta a fost prezentat drept finul lui Victor şi Viorel Ţopa, iar în imaginile video mereu se repeta aşa zisul incident al politicianului cu Vadim Ungureanu.

La canalele holdingului, Năstase este caracterizat ca o persoană agresivă şi destul de certăreaţă. De asemenea, dreptul la replică i-a fost exclus, iar în cazul în care se include vreun citat al liderul mişcării protestatare, deseori aceasta este rupt din context şi în defavoarea sa.

Un alt antierou al ştirilor de la Prime şi Publika TV este şi Veaceslav Platon. El este înfăţişat drept „raiderul numărul unui din spaţiul CSI” şi „odiosul om de afaceri”. Platon a apărut timp de o săptămână de şase ori în buletinele de ştiri, fiind prezentat mereu într-o ipostază negativă.

Destul de diferit la Publika TV şi Prime au fost abordate ştirile despre Ilan Shor, care este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Jurnaliştii holdingului îl numesc pe Shor „primarul de Orhei”, evitând statutul de învinuit al acestuia.

Precizăm că anterior liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a lansat un apel la adresa instituţiilor de drept ale Uniunii Europene să demareze o anchetă asupra persoanei sale, în situaţia în care holdingul media controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc a demarat o amplă campanie de denigrare, lansând o mulţime de acuzaţii nefondate şi extrem de grave.
 
„Fără a dispune de măcar o probă, killerii mediatici ai lui Plahotniuc m-au transformat în oligarh implicat în spălări de bani şi devalizarea Băncii de Economii. Am fost acuzat că sunt un latifundiar care şi-a cumpărat terenuri din bani furaţi de la BEM, iar legătura mea de prietenie şi rudenie prin alianţă cu omul de afaceri Victor Ţopa, finanţatorul postului echidistant de televiziune Jurnal TV, a fost transformată într-o sentinţă publică de către trustul propagandei. Asta chiar dacă Ţopa locuieşte de şase ani în Germania, acolo unde îşi desfăşoară mai multe afaceri legale. Am fost numit raider, traficant de arme, asociat cu persoane dubioase gen Filat, Platon sau Karamalak. Desigur, în susţinerea acestor manipulări niciodată nu a fost prezentată vreo probă”, scrie Andrei Năstase în apelul său.

Totodată, liderul Platformei DA spune că în situaţia în care Plahotniuc controlează cu mână de fier justiţia din RM, dacă măcar un lucru de care este acuzat în presa controlată de oligarh ar fi adevărat, astăzi nu s-ar mai fi aflat în libertate.