Deja devine dificil să diferenţiem între reţelele de socializare, iar acum Facebook va face lucrurile şi mai complexe, după ce îţi va permite să-ţi creezi o poză de profil asemănătoare cu una de pe Snapchat. Dacă doreşti, poţi seta chiar ceva asemănător cu un GIF de pe Boomerang sau un clip de pe Vine.

Profile Expression Kit are scopul de a permite utilizatorilor „să creeze fotografii şi videoclipuri de profil amuzante şi pline de personalitate, folosind aplicaţii pe care deja le utilizează pentru a crea şi edita astfel de conţinut”.

Profile Expression Kit a fost introdus pentru prima oară la conferinţa Facebook F8, unde un număr mic de parteneri au putut testa varianta beta a programului şi au putut adăuga fotografii şi videoclipuri create în alte aplicaţii direct pe profilurile de Facebook.

Selfie-uri create cu Beauty+, filtre MSQRD, sticker-e Lolicam şi cinemagrafuri Flixel sunt doar câteva dintre elementele ce pot fi integrate în noile fotografii de profil.

Fireşte, compania nu va lăsa dezvoltatorii de aplicaţii de capul lor. Fiecare aplicaţie creată prin intermediul Profile Expression Kit va fi analizată de o echipă a Facebook înainte să fie publicată pe site şi disponibilă pentru utilizatori. Sunt câteva reguli ce trebuie respectate pentru ca o astfel de aplicaţie să primească aprobarea Facebook.

Aplicaţia trebuie să aibă ca scop principal crearea şi editarea de fotografii şi videoclipuri, încurajând utilizatorii să facă selfie-uri cu camerele din faţă ale telefoanelor. Fireşte, aplicaţiile nu trebuie să includă reclame sau alt conţinut comercial, cum ar fi logouri sau watermark-uri pe fotografii.

Dezvoltatorii acu de acum posibilitatea să creeze aplicaţiile, asta după ce aruncă o privire pe documentaţia pe care Facebook a pus-o la dispoziţie.