Dodon anunță că PSRM va iniția moțiune de cenzură împotriva Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a anunțat că socialiștii vor iniția o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip, ca urmare a deciziei de asumare a răspunderii asupra unui pachet de legi, inclusiv privind punerea pe umerii cetățenilor a garanțiilor de stat.

El a condamnat decizia Guvernului, menționând că „miliardele furate trebuie să le întoarcă hoții, nu poporul”.

„Cum i s-a ridicat mâna acestui Guvern să voteze și să-și asume răspunderea pentru tocmai 7 legi și să pună recuperarea miliardului pe seama cetățenilor? Oare ei nu au luat lecții de la ce au pățit celelalte guvernări, oare Filip vrea pe urmă se se scuze prin faptul că a fost și el „un simplu prim ministru”? Oare ei cred că mandatul și protecția lor politică vor fi veșnice? Leancă încă nu a plătit penal pentru acțiunile sale. Dar va plăti. La fel și Filip. El riscă să fie printre cei care vor întoarce miliardul stând după gratii. Nu poporul trebuie să restituie miliardul furat, ci hoții care au guvernat”, a menționat Dodon.

El a chemat toți deputații să susțină moțiunea de cenzură pregătită de de către socialiști.

„Declar că vom iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului. Furtul repetat din sistemul financiar bancar nu poate fi admis, nici cel din buget sau din buzunarul cetățenilor. Și așa nu avem bani pentru pensii, salarii, burse. Acum fiecare deputat are una din puținile șanse să demonstreze de ce i-a fost încredințat mandatul. Miliardele furate trebuie să le intoarca hoții, nu poporul. Să ne mobilizăm!”, a subliniat Dodon.

Amintim că Guvernul Filip și-a asumat luni răspunderea asupra unui pachet de legi, printre care și cea privind returnarea garanțiilor de stat. Astfel, rambursarea banilor este pusă pe umerii cetățenilor, urmând ca bugetul să fie împovărat cu aproximativ 25 de miliarde de lei, care vor fi plătiți în 25 de ani.

Potrivit legii, Parlamentul are la dispoziţie 72 de ore pentru a înainta moţiune de cenzură împotriva Guvernului pentru asumarea răspunderii. Dacă moțiunea nu va fi înaintată sau aceasta va cădea, proiectele de legi vor fi declarate adoptate de legislativ, iar preşedintele Parlamentului va fi obligat să le transmită şefului statului pentru promulgare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...