Partida cu trupa lui Wenger s-a încheiat 2-2, iar de atunci „cormoranii” au jucat opt partide pe teren propriu, în toate competiţiile, fără a pierde vreuna. Patru victorii şi patru egaluri au reuşit elevii lui Brendan Rodgers pe Anfield Road din 21 decembrie încoace. În campionat, lucrurile stau chiar şi mai bine: cinci partide, trei victorii, două remize.

Ce s-a întâmplat în 21 decembrie şi ce a schimbat norocul lui Liverpool? The Telegraph crede că deţine răspunsul. La acel meci, în tribunele arenei din Liverpool a apărut un bărbat deghizat în Iisus Hristos, cu o pancartă: „Brendan, I've got your back!” (Brendan, sunt alături de tine).

De atunci, „cormoranii” par ocrotiţi când joacă acasă. Nimeni nu îi poate învinge, deşi înainte de acest moment Chelsea, Real Madrid sau chiar Aston Villa s-au impus pe Anfield Road. Acum, Liverpool e pe locul 6, la doar două puncte în spatele lui Manchester United şi cu şanse importante de a prinde pentru al doilea an consecutiv un loc în grupele UEFA Champions League.

Coincidenţă sau nu, jurnaliştii The Telegraph se amuză: „Se pare că, aşa cum unii mereu au bănuit, Iisus salvează. Să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. La 2000 de ani de la moartea sa, băiatul din Bethleem rămâne încă eroul principal”.