Serghei Narâşkin: Suntem împotriva celor care susţin că moldovenii şi românii sunt un singur popor

Rusia urmăreşte cu atenţie „evoluţia statalităţii“ Republicii Moldova şi consideră că trebuie de făcut totul pentru păstrarea şi consolidarea statalităţii R.Moldova.

O declaraţie în acest sens a fost făcută vineri de preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâşkin , în cadrul unei întrevederi cu liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, şi cu Irina Vlah, candidat la funcţia de başcan al UTA Găgăuzia.

„Noi suntem categoric împotriva pozițiilor unor politicieni sau a forțelor politice, care pur și simplu nu se rușinează să declare că nu există nici limbă moldovenească și nicio astfel de naționalitate, că moldovenii și românii sunt același popor. Nu este adevărat. Trebuie de făcut tot ce este posibil pentru a păstra și a întări statalitatea R. Moldova”, a menţionat politicianul rus, citat de Ria- Novosti.

În context, preşedintele Dumei a salutat apariţia în Parlamentul Republicii Moldova a unui grup compus din membrii PSRM și Irina Vlah, care pledează pentru integrarea euroasiatică şi cooperarea cu ţările membre ale Uniunii Economice Eurasiatice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.