Spectacol aerian pe Aeroportul Chişinău: Zboruri demonstrative, acrobații şi salturi cu paraşuta// FOTO

Spectacol aerian impresionant, cu zboruri demonstrative, acrobații şi salturi cu paraşuta pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Evenimentul, desfăşurat duminica, 25 septembrie, marchează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a fost organizat sub egida Guvernului, în premieră, prin implicarea tuturor de întreprinderilor din ramura aviației civile autohtone.

Mii de vizitatori au profitat de intrarea liberă și au admirat AirShow 2016, în care așii aviației civile din Republica Moldova, România, Letonia au prezentat acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită.

Spectacolul aviatic a fost asigurat de piloții companiei naționale de transport aerian Air Moldova, sportivii de la Federația moldovenească de Parașutism, dar și de așii Aeroclubului României, Iacarii Acrobați, Hawks of Romania și excepționalii Baltic Bees din Letonia, care au realizat, de-a lungul zilei, mai multe momente inedite: formaţii strânse, sincronizări, intersecţii, zboruri solo etc.

avion

De asemenea, cei care au venit la AirShow2016 au avut posibilitatea unică să urmărească exerciţii executate cu măiestrie şi siguranţă de pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană. Pilotul lituanian i-a făcut pe cei prezenţi să îṣi ţină respiraţia, executând picaje care par să contrazica legile fizicii.

avion
Vizitatorii au mai avut ocazia să urmărească zboruri cu balonul de aer cald, iar la sol a fost prezentată o expoziție de aeronave civile.
avion
”Anul acesta, show-ul aerian s-a dorit a fi cel mai reuṣit dintre toate ediţiile, fiind prilejuit de o importantă aniversare a statului nostru Republica Moldova. A fost un efort comun al întreprinderilor din industria aviației civile autohtone, iar rezultatul a fost pe potrivă”, a declarat directorul Autorității Aeronautice Civile Radu Bezniuc.

avioane

AirShow2016 s-a desfășurat sub egida Guvernului Republicii Moldova. Evenimentul a fost organizat cu suportul Autorității Aeronautice Civile a R.Moldova, companiilor din industria aviației autohtone – Avia Invest, Aerofood, Air Moldova, Moldatsa, Valan International Cargo Charter, SkyPrimAir, Oscar Jet, Aeroport Handling, Tandem Aero, Pecotox Air, Megaviation, Diplomat Air, Aerotranscargo, Lukoil Moldova, Aeroport Marculesti, AIM AIR, Moldaeroservice, MGH Ground Handling, Fly One.

avion

avion

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.