Ce se întâmplă cu Ronaldo? Cel mai slab start de când e la Real

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cristiano Ronaldo nu reuşeşte să-şi regăsească ritmul în acest început de sezon. De când s-a transferat la Real Madrid, în 2009, portughezul nu a avut statistici atât de slabe în startul campionatului din Spania.

Fotbalistul de 31 de ani are un singur gol marcat în primele şase etape din La Liga, de departe cel mai slab început de sezon de când evoluează pe Bernabeu.

Până acum, precedentul bilanţ negativ era cel din sezonul 2010/11, când a înscris de trei ori în primele şase runde. La polul opus, cel mai bun început de campionat l-a reuşit în ediţia 2014/15 – 10 goluri.

Singurul gol din actuala stagiune a fost marcat împotriva Osasunei, în victoria cu 5-2 obţinută în meciul în care a revenit după accidentarea suferită în finala Euro 2016.

De altfel, una dintre explicaţiile cifrelor slabe ale lui Ronaldo are legătură cu problemele medicale ale lusitanului. CR7 a jucat doar în jumătate dintre partidele de campionat disputate de Real în acest sezon.

Antrenorul madrilenilor, Zinedine Zidane, nu este îngrijorat de lipsa de eficacitate a starului său. „Nu sunt îngrijorat dacă nu înscrie. Pentru noi e important că se află pe teren. Sunt îngrijorat când nu se află pe teren. Cel mai important lucru pentru el este să-şi regăsească forma”, a precizat tehnicianul francez, după remiza de pe teren propriu cu Villarreal (1-1).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...