(STUDIU) Maşina de propagandă rusă infiltrată în Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un raport devastator, absolut exploziv, vorbeşte despre infiltarea profesionistă a serviciului de propagandă rus în Uniunea Europeană prin intermediul ONG-urilor de toate tipurile imaginabile, arată Cristian Unteanu, într-un editorial pe Blogurile Adevărul.

Studiul la care face referire Cristian Unteanu se numește Lupul în blană de oaie. Acesta este realizat de Centrul Wilfried Martens pentru studii europene (fundaţia politică şi în acelaşi timp un think tank al PPE) de un grup de 4 tineri cercetători: Vladislava Vojtíšková, Vít Novotný, Hubertus Schmid-Schmidsfelden şi Kristina Potapova.

“Ceea ce spun ei este aşa de grav şi de exploziv că am decis, în măsura posibilului, să rezum principalele lor descoperiri-acuzaţii. Pentru restul, dacă măcar pe dvs. subiectul vă va interesa, aveţi aici posibilitatea de a consulta documentul original, o bombă care poate provoca multe explozii, în spaţiul mai mult sau mai puţin vizibil al complicatei politici europene a acestui moment”, susține Unteanu.

„Acest studiu aruncă o rază de lumină asupra organizaţiilor care operează în Europa şi care sunt finanţate de guvernul rus, fie pe cale oficială sau neoficială. Aceasta include Organizaţiile non-guvernamentale organizate de către guvern (GONGO), Organizaţiile non-guvernamentale (NGO) şi think-tank-uri. Numărul şi activitatea lor a crescut, dar finanţarea lor este adesea complexă şi ascunsă privirii publicului. Rolul lor este de a provoca o reorientare a opiniei publice europene în favoarea unei viziuni pozitive asupra politicii şi politicilor ruseşti şi în favoarea respectului ambiţiilor sale de mare putere… ele aparţin unui cadru dat de o viziune specială asupra conceptului de „soft power”. Este unul care se bazează pe coerciţie şi mai puţin pe atracţie…cu promovarea poveştii că SUA este duşmanul comun al Rusiei şi al Europei”, se arată în document.

Mai mult pe Adevărul.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...