15:56:25 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Cel mai determinat CANDIDAT la prezidențiale? „Eu nu am doar planul B, dar și pe C. Totuși, sunt DETERMINATĂ să pun în aplicare planul A”

Partide/Comunicate 25.09.2016 13:00 Vizualizări2929 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cel mai determinat CANDIDAT la prezidențiale? „Eu nu am doar planul B, dar și pe C. Totuși, sunt DETERMINATĂ să pun în aplicare planul A” Facebook


Candidatul independent la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, Silvia Radu, este convinsă că populația R. Moldova are nevoie de un președinte care să reprezinte vocea oamenilor, dar nu de un lider de partid care reprezintă interesele unei părți a populației. Silvia Radu spune că e foarte determinată să schimbe lucrurile în bine, iar faptul că „interesele oamenilor coincid cu ale ei” îi dă puteri să meargă până la atingerea obiectivului pus – funcția de președinte al R. Moldova.

„Am plecat benevol de la compania în care am lucrat 16 ani. Îmi doream să fac și altceva, să avansez în cariera mea. Faptul că s-a decis că șeful statului va fi ales de popor a fost o oportunitate pentru mine să mă implic și să schimb lucrurile în țara noastră. E adevărat că nu e atât de simplu să faci politică, dar asta nu mă descurajează să mă implic în acest proces. Acum lucrurile sunt foarte dificile: oamenii care dețin puterea sunt undeva sus de tot, iar populația simplă e jos. Nu văd acea legătură între putere și oamenii simpli, acea ploaie care să facă această legătură. Asta e foarte grav. Anume aici e nevoie de a schimba lucrurile”, a declarat Silvia Radu în cadrul clubului de presă „Rezonanța socială”.

Candidata a mai adăugat că s-a gândit foarte mult dacă va face acest pas, dar, odată ce a decis, nimeni nu o mai poate face să renunțe. „Eu m-am decis mai greu, pentru că de obicei cântăresc bine lucrurile, dar când iau decizia, merg până la capăt. Nu-mi place că cetățenii sunt ținuți special în sărăcie. Eu îmi doresc ca oamenii să aibă toată libertatea să facă afaceri, să decidă ce vor să facă și nu să-și vândă sufletele”, a spus sursa citată.

Întrebată cum vede viitorul acestei țări, Silvia Radu a făcut o analogie. „De exemplu, aveți un apartament, care acum 8 ani valora 100 de mii de euro. Acum, acest apartament puteți să-l vindeți doar cu 30 de mii de euro. Prețul este așa cum este, pentru că lumea pleacă masiv și vindeți pentru că tot doriți să plecați din R. Moldova. Eu văd viitorul astfel. Peste 5 ani, acest apartament să nu coste 30 de mii sau 100 de mii de euro, dar 200 de mii. Voi face în așa fel, încât această țară să se dezvolte, să crească economia, oamenii să revină aici și să deschidă afaceri, să le poată oferi un viitor copiilor”, a explicat Radu.

Silvia Radu spune că, deocamdată, nu a colectat numărul necesar de semnături pentru a putea fi înregistrată de CEC în calitate de concurent electoral, dar admite că în câteva zile va finaliza acest proces. Mai mult, această este de părerea că R. Moldova are nevoie de un președinte care să nu vină din sânul unui partid politic.

„Eu am o atitudine asemănătoare față de toți candidații înscriși în cursa electorală, fie că e vorba de Maia Sandu, Dmitri Ciubașenco sau Marian Lupu. Eu consider că liderii de partide nu trebuie să candideze pentru funcția de președinte și asta pentru că ei reprezintă interesele unei părți a societății. În funcția de președinte trebuie ales un om care să consolideze societatea, nu să o divizeze și mai mult. În cazul în care nu voi trece în turul doi, atunci nu voi îndemna oamenii să voteze un candidat sau altul, pentru că eu nu vând voturi. Oamenii vor decide singuri ce vor face. Vă spun că eu în această campanie nu am doar planul A, planul B, dar și pe C. Totuși, sunt determinată să pun în aplicare planul A (să devină președintele R. Moldova n.r.)”, a conchis Radu.

Mai multe declarații vedeți mai jos.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md