Examinarea cererii apărătorilor a fost amânată pentru luna octombrie, întrucât magistratul Judecătoriei sectorului Centru Nadejda Mazur a declarat că nu mai dispune de timp pentru examinare şi are nevoie de documentare. 

Reprezentantul Jurnal TV declară că Veaceslav Platon deţine informaţii foarte importante, care ar putea demonstra implicarea lui Marian Lupu în tranzacţiile prin care controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc a vândut acţiuni de la Banca de Economii, VictoriaBank şi ASITO. Dumitru Pavel consideră că amânarea examinării cererii de audiere a lui Platon în acest caz trezeşte mai multe semne de întrebare.

Mai mult, avocatul lui Andrei Năstase spune că procesul este tergiversat în mod intenţionat.

La rândul său, avocatul lui Marian Lupu s-a împotrivit examinării cererii depuse de apărătorii pârâţilor, întrucât, spune el, informaţiile care ar putea fi oferite de Veaceslav Platon ar putea fi false.

Cererea privind participarea lui Veaceslav Platon în calitate de martor în cazul Marian Lupu şi Andrei Năstase urmează să fie examinată la următoarea şedinţă, care va avea loc pe 17 octombrie.

Amintim că, în noiembrie 2014, avocatul Andrei Năstase a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV, că Marian Lupu şi Andrian Candu ar fi participat la tranzacţia prin care controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc a vândut acţiunile de la Banca de Economii, VictoriaBank şi ASITO, în posesia cărora cel din urmă ar fi intrat în mod fraudulos după organizarea atacurilor raider din 2010 şi 2011.

La Curtea de Justiţie din Amsterdam se află un set de probe care ar demonstra implicarea lui Lupu. Acesta, însă, a negat declaraţiile făcute de Năstase. Mai mult, peste două luni, Marian Lupu l-a acţionat în judecată, cerându-i să dezmintă nu doar acuzaţiile ce-l vizează pe el, dar şi pe cele lansate la adresa colegul său de partid, Vladimir Plahotniuc.

Totodată, reamintim că pe 21 noiembrie 2014, Curtea de Justiţie din Amsterdam a pus sechestru pe conturile companiei OTIV Prime Holding B.V. din Olanda, care aparţine prim-vicepreşedintelui PD, oligarhului Vladimir Plahotniuc. În total, sub sechestru au fost puse active în valoare de 90 de milioane de euro. Justiţia olandeză a luat decizia în baza mai multor documente prezentate în cadrul unui proces ce vizează atacurile raider din anii 2010 şi 2011.