Școala de arte din satul Varnița a fost reparată cu susținerea fondurilor europene

3_39
Foto: Ministerul Culturii

Școala de Arte din satul Varnița, raionul Anenii Noi, s-a mutat în sediu nou, adaptat necesităților specifice unei instituții de învățământ cu profil artistic. Anterior, instituția a activat timp de câteva decenii în incinta Casei de cultură din localitate.

Evenimentul de deschidere a avut loc joi, 22 septembrie, în prezența ministrului Culturii Monica Babuc, a primarului din satul Varnița, Alexandr Nichitenco, a șefului secției cultură din Anenii Noi, Vasile Moroşanu, alături de pedagogii instituției, elevi, părinți și localnici.

PC: Ministerul Culturii
PC: Ministerul Culturii

În debutul festivității, ministra Monica Babuc a felicitat întreaga comunitate din Varnița – primăria, colectivul pedagogic, copiii, părinții, dar și Secția raională Cultură  din Anenii Noi cu ocazia evenimentului, mărturisind că este o bucurie pentru un ministru al Culturii să participe la inaugurarea unei școli de arte într-o localitate sătească. Oficialul a îndemnat copiii să frecventeze școala, iar părinții să-i susțină pentru că, venind aici, „în sufletul lor va încolți cea mai frumoasă floare – floarea culturii”. Monica Babuc a asigurat corpul didactic și colectivul de elevi de întreaga susținere din partea Ministerului Culturii.

PC: Ministerul Culturii
PC: Ministerul Culturii

Edificiul Școlii de Arte a fost reparat integral din bugetul de stat, prin intermediul Programului de reintegrare, a Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum și din surse bugetare ale autorităților locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente