Actualitate

Exerciţiile militare ilegale din Transnistria continuă

Potrivit Europa Liberă, 60 de militari din Grupul Operaţional al Trupelor Ruse (GOTR) au parcurs vineri, 23 septembrie, 150 km cu 15 unități de tehnică blindată și au respins un presupus atac asupra depozitului de muniții rusești de la Colbasna. Militarii au simulat și stingerea unui incendiu după o presupusă detonare a munițiilor, se arată într-un comunicat al districtului vestic al armatei ruse.

Ministerul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, spune că aceste acțiuni contravin principiului dreptului internațional, sunt ilegale şi inadmisibile pe teritoriul Republicii Moldova.

La celălalt pol, închis în autismul conspiraţionist cu care ne-a obişnuit, liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Moscova că aplicațiile militare din regiunea transnistreană au menirea de a apăra regiunea de “extremiști”.

“Nu există niciun fel de planuri de a ne ataca vecinii – Ucraina sau Moldova, așa cum scrie presa, este o informație eronată”, a afirmat Şevciuk.

Liderul de la Tiraspol a mai spus că în regiunea transnistreană „pregătirile militare vor continua până în momentul în care vor fi adoptate decizii politice care vor asigura securitatea Transnistriei pe termen lung”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *