Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.09.2016

Colaborarea dintre Moldova și Luxemburg, discutată la întrevederea Premierului Pavel Filip cu omologul său luxemburghez, Xavier Bettel

Colaborarea dintre Moldova și Luxemburg, discutată la întrevederea Premierului Pavel Filip cu omologul său luxemburghez, Xavier Bettel

Subiecte ale colaborării bilaterale, au fost discutate în cadrul întrevederii Prim-ministrului Pavel Filip cu Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, în marja Segmentului Înalt al sesiunii a 71-a a Adunării Generale ONU, care se desfăşoară în aceste zile la New York.
 
Cei doi oficiali au discutat despre stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg, cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum şi subiecte de interes ce ţin de agenda europeană de reforme a Republicii Moldova.
 
Premierul Pavel Filip a mulțumit Luxemburgului pentru susținerea acordată țării noastre în parcursul ei european, dar și pentru asistența tehnică oferită în realizarea diferitor proiecte.
 
Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a salutat sprijinul politic acordat Republicii Moldova de către Guvernul luxemburghez în realizarea reformelor structurale necesare pentru modernizarea  ţării. Totodată, părţile au reconfirmat interesul reciproc pentru consolidarea dialogului politic bilateral, dinamizarea contactelor bilaterale la nivel înalt, intensificarea cooperării pe dimensiunea economico-investiţională.
 
Prim-ministrul Luxemburgului a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine eforturile Guvernului Republicii Moldova în procesul de reformare și în drumul său european.
 
Prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, să realizeze  o vizită oficială în Republica Moldova.
 
Cu acest prilej, Premierul Filip i-a oferit în dar varianta electronica, imprimata pe stick, a arborelui genealogic al oficialului luxemburghez, care are rădăcini în Moldova și printre strămoșii căruia se numără și domnitorul Bogdan Întâi, întemeietorul Moldovei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus