Recomandări de evenimente pentru 24 septembrie, cea mai „curată” sâmbătă din an

ygnezy5vy9

Începem weekendul cu marea curățenie națională, dar și cu multe alte evenimente frumoase pentru o zi de toamnă. Iată recomandările noastre.

#1. Hai, Moldova

Hai, Moldova, să facem curățenie în Chișinău, de această dată, într-o singură zi. A trecut ceva vreme de la ultima curățenie națională și acum mai mult ca niciodată suntem determinați să scăpăm pentru totdeauna de gunoiul aruncat în spațiile verzi. Așa că pe 24 septembrie, pentru a treia oară, ne unim forțele și ieșim la curățenie în cel mai apropiat parc. Sacii și mănușile sunt asigurate de către organizatori și vor fi disponibile la intrările principale ale parcurilor. Pentru a alege o zonă de curățenie sau pentru a primi detalii despre curățeniile organizate în suburbiile orașului Chișinău, înregistrați-vă pe: www.haimoldova.md.

 

#2. Olympic ECOFest 2016

Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova organizează evenimentul OLYMPIC EcoFest pe data de 24 septembrie 2016. Prin acest proiect, CNOS își propune promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie. OLYMPIC EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, începând cu ora 10:00. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#3. Bostaniada

Bostaniada Festival Etno Gastronomic a ajuns la ediția aniversară de 5 ani și în acest an va fi o ediție specială, în stil de Carnaval, fapt pentru care evenimentul va avea loc la Grădina Botanică, Chișinău. Participanții și vizitatorii sunt rugați să poarte accesorii de Carnaval – pălării, ochelari, haine multicolore, machiaj aprins, etc. Cele mai haioase costume vor fi premiate. Scopul festivalului este de a promova tradițiile etnice și de a susține economia locală, prin oferirea posibilității agricultorilor, producătorilor autohtoni și meșterilor artizanali/handmade să-și vîndă produsele direct la consumatori. Detalii despre bilete găsiți aici.

 

#4. Atelier handmade

Cocoșul Roșu vă invită la un atelier de modelare. Veți confecționa un frumos decor din frunze de ghips și le veți colora. Distracția și buna dispoziție sunt garantate.

Programul atelierului:
11.00- distribuirea materialelor
12.20- pauză de ceai cu biscuiți

Vedeți detalii pe Facebook.

 

#5. Free Book Club with Will Dickson: The Polish Rider by Ben Lerner

De la ora 12:00, la American Language Center se va citi The Polish Rider de Ben Lerner. Evenimentul este pentru cei interesați de literatură dar și pentru cei care doresc să-și îmbunătățească limba engleză. Află detalii aici.

 

#6. Prelegere filosofică: Arta comunicării și armonia interioară

Asociația Culturală Noua Acropolă în parteneriat cu Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu, vă invită la prelegerea filosofică: „Arta comunicării și armonia interioară”. Evenimentul are loc cu începere de la ora 15:00 la Biblioteca Centrală B.P.Hașdeu. Intrarea este liberă. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#7. Event Esemplasy Code Camp

Dacă studiezi tehnologiile informaționale și ești curios să descoperi noi oportunități de dezvoltare profesională, ai idei de proiecte și vrei să găsești o echipă entuziastă pentru implementare, Esemplasy Code Camp este un eveniment organizat pentru tine.
În program:
1. Lansarea unei platformei interactive pentru dezvoltarea abilităților de programare și dezvoltare proiecte.
2. Studiu de caz „De la idee, la implementare”
3. Concurs proiecte.
Înregistrarea la eveniment o poți face accesând pagina http://codecamp.esempla.com/.

 

#8. Bufonii 

Trupa de teatru experimental TELI, prezintă un nou produs, de data aceasta o premieră dramatică: BUFONII
(adaptare după piesa „Angajare de Clovni” de Matei Vișniec) în regia lui Serghei Chiriac.

Pe 24 și 25 septembrie în incinta Teatrului Ginta Latină, sunt așteptați toți oamenii pasionați de teatru și de forme profunde de expresie.

Spectacolul denotă problema existenței umane interpretată într-o formă neordinară a cronotopului –acțiunea desfășurându-se într-un spațiu malefic și un timp nedeterminat. Presonajele – Nicollo, Filippo și Peppino – trei prieteni care se reîntâlnesc după mulți ani în fața unui anunț de angajare de clovni. Aceștia apar în fața spectatorului în chip de marionete neputincioase, disperate, iar situația limită le dictează „regula junglei”, trezindu-le instincte animalice. Fiecare personaj în parte este unic, diferit nuanțând fețe ascunse ale societății. Duritatea spectacolului și umorul sarcastic scot în evidență gravitatea situației, prevestind o apocalipsă.

Urmăriți evenimentul pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente