Mașini cu acte false, depistate la frontiera moldo-română

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere „Giurgiulești” și „Leușeni” au depistat nereguli la trei mijloace de transport, care urmau să tranziteze hotarul R.Moldova. Incidentele au avut loc în după amiaza zilei de ieri.

Primele două cazuri au fost consemnate în punctul de trecere „Giurgiulești”. În jurul orei 14, inspectorii de frontieră au identificat un camion înmatriculat în R.Moldova, la care numărul caroseriei nu corespundea cu cel indicat în pașaportul tehnic. Verificările ulterioare au stabilit că pe numărul de caroseriei sunt semne vădite de ștergere mecanică a caracterelor, iar în locul acestora sunt gravate altele. Camionul era condus de un moldovean, de 43 de ani, domiciliat în Comrat. Șoferul a declarat polițiștilor de frontieră că nu cunoaște despre falsul depistat. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală.

În cel de-al doilea caz, în jurul orei 23.00, pentru formalităţile necesare traversării frontierei de stat s-a prezentat un cetățean român, de 33 de ani, aflat la volanul unui automobil, de model Mercedes-Benz. În cadrul verificării documentelor, polițiștii de frontieră au observat careva indici de falsificare în procura, eliberată de autoritățile române. Din declarații s-a stabilit că șoferului i-au fost perfectate actele de către fostul proprietar al mijlocului de transport, de la care a procurat, recent, automobilul și, astfel, nu cunoștea despre falsul depistat.

Ultimul incident a fost înregistrat pe direcția de intrare în țară, în punctul de trecere „Leușeni”, fiind ridicate și transmise spre expertiză alte două procuri falsificate. Șoferul mijlocului de transport este un cetățean al Moldovei, de 33 de ani, domiciliat în Ialoveni. Bărbatul conducea un Mercedes Sprinter, la care era cuplată o remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Și în acest caz, în privința moldoveanului a fost intentat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în actele oficiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...