Vino vineri la prezentarea celei mai mari competiții globale de antreprenoriat tehnologic – Technovation Challenge

323

Technovation Challenge Moldova anunță organizarea evenimentului de informare “Experiența 2016, inspirație pentru 2017” cu participarea tinerelor din ediția 2016 care au ajuns vara aceasta la World Pitch Summit în San Francisco. Evenimentul va avea loc la Centrul Moldo-Coreean de Informare și Acces (adresa: Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 134, Chișinău, Moldova), mâine, 23 septembrie la ora 16:00.

Evenimentul va include o prezentare despre competiția Technovation Challenge, după care echipa HAI ce a ajuns la Global Pitch Summit în San Francisco, cu suportul a Sun Communications, Tekwill, UN Women și a contribuțiilor individuale din campania Indiegogo, vor împărtăși lecțiile pe care le-au învățat, impresiile de călătorie, și vor face o prezentare a aplicației Handmade Goods Moldova cu noi îmbunătățiri.

dsc_0235Technovation este cea mai mare competiție globală de antreprenoriat tehnologic pentru tinere. În acest concurs participă echipe formate din fete care sunt îndrumate de mentori pentru a identifica o problemă comunitară și a o soluționa cu ajutorul unei aplicații mobile. Pe parcursul a 3 luni, echipele dezvoltă conceptul aplicației, programează aplicația și elaborează un business plan pentru a o lansa pe piață. După care, echipele sunt invitate să-și prezinte aplicațiile în fața unui juriu de experți care le evaluează și decid care sunt echipele finaliste la etapa națională. Concursul se desfășoară în limba engleză, participantele având și posibilitatea să învețe și să practice engleza.

În cadrul concursului Technovation Challenge, informatica și antreprenorialul sunt învățate pe bază de proiecte. Curricula consolidează gândirea algoritmică și evidențiază impactul social al tehnologiilor informaționale.

Technovation Challenge se desfășoară în Moldova din 2014, când o echipă de fete din Ștefănești, Florești, au participat în această competiție, creând o aplicație mobilă ce oferă utilizatorilor harta fântânilor locale și evaluează calitatea apei din ele. Fetele au ajuns în finala de la San Francisco unde au obținut premiul I în valoare de $10,000 pentru a implementa proiectul și ideea de aplicație.

Aici găsești pagina de Facebook e evenimentului. Mai multă informație despre Technovation Challenge găsiți pe site-ul oficial al concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente