(DOC) Câți bani au primit BEM, Banca Socială și Unibank din creditele de urgență și pe ce i-au cheltuit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Banca Națională a Moldovei vine cu informațiile cu privire la creditele de urgență acordate Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, în cadrul procesului de administrare specială, precum și informații despre recuperarea mijloacelor bănești de către bănci în cadrul procesului de administrare specială și lichidare a băncilor respective.

În perioada noiembrie 2014 – octombrie 2015, BNM a acordat Băncii de Economii Băncii Sociale și Unibank credite de urgență cu garanții de stat, în sumă totală de 14 miliarde 121.758 milioane de lei.

Conform datelor prezentate, cei mai mulți bani au ajuns la Banca de Economii. Din primul credit acordat BNM sub garanția Guvernului Leancă 5 miliarde 273.217 milioane de lei au ajuns la BEM, iar alte 4 miliarde de lei au ajuns la bancă din garanția semnată de Guvernul Gaburici. În total, BEM a primit 9 miliarde de lei 273.217 milioane de lei.

Banca Socială a primit bani doar din prima garanție semnată de Guvernul Leancă. Suma ajunsă la bancă a fost de 2 miliarde 700 de milioane de lei.

Cei mai puțini bani a primit Unibank. În total banca a primit din ambele garanții 2 miliarde de lei 148.541 milioane de lei.

asa

Mai joi vedeți cum au fost utilizați banii oferiți celor trei bănci falimentare.

22


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...