Când am mers să o vizităm pe Adina Crina, am găsit-o într-un salon al secţiei de hematologie de la Institutul Mamei şi Copilului, împreună cu sora ei mai mare. De mai bine de o lună, de când este internată, copila stă mai mult pe terapii complexe şi cu nasul în cărţi.

Aştepta cu nerăbdare să meargă la şcoală anul acesta. Şi-a cumpărat haine noi şi rechizite, însă boală cruntă i-a schimbat brusc planurile.

Colegii de clasă, însă, i-au păstrat acelaşi loc din prima bancă. Vestea că micuţa a fost diagnosticată cu anemie aplastică a căzut ca un trăsnet peste întreaga comunitate. Colegii de clasă au pornit o amplă campanie de colectare de fonduri pentru Crina.

Boala de sânge de care suferă fetiţa are o formă gravă şi necesită de urgenţă o intervenţie chirurgicală. Este realitatea dureroasă care a împins-o pe mama fetei pe frontul luptei pentru viaţa copilului ei.

Imediat după ce a aflat despre problemele grave de sănătate ale Crinei, mama a încercat să caute soluţii. A apelat la mai multe clinici specializate de peste hotare unde copila poate primi o şansă la viaţă. Li s-a spus că operaţia costă până la 200 de mii de euro, o sumă colosală pentru veniturile modeste ale familiei.
Crina este unul dintre cei peste 600 de copii din întreaga lume care suferă de anemie aplastică. Este o boală rară care se manifestă prin incapacitatea măduvei osoase de a produce hemoglobina. Viaţa ei depinde acum de un transplant medular.

Cei care vor s-o ajute pe Crina pot depune bani în conturile de mai jos sau o pot contacta pe mama copilei la numărul de telefon indicat pe ecran. 
Rechizite bancare pentru donaţii:

B.C. "Moldindconbank" S.A, filiala "Vatra"
Număr cont MDL 2259A042662
Număr cont USD 2259A0421302
Număr cont EURO 2259A0421301
IDNP: 2000033056108
Beneficiară: VERA CUCEREAVÎI
Telefon: 060 27 10 10