03:39:58 18.04.2024
Stiri

DONAȚIE // GESTUL de LĂUDAT al unei conaționale stabilite în Olanda

Moldovenii în lume 04.05.2015 19:07 Vizualizări2632 Autor: Victoria Bortă
DONAȚIE // GESTUL de LĂUDAT al unei conaționale stabilite în Olanda


O monografie este donată în totalitate instituțiilor de învățământ și bibliotecilor din Republica Moldova și România. Este vorba de monografia academică „Sistemul de învățământ - promotor al identității naționale”, scrisă de Galina Martea.

Această monografie, care se înscrie în actualitate, abordează importanța sistemului de învățământ în societate, care este cel mai eficient și esențial component în formarea personalității omului și, nu în ultimul rând, în promovarea identității naționale.

Volumul a apărut recent la Editura „Pontos” într-un număr de 500 de exemplare, care vor fi donate de către autoare instituțiilor de învățământ și bibliotecilor, donația fiind realizată în memoria părinților, foști pedagogi.

„Comparând sistemul de învăţământ din republica noastră cu cele din alte ţări, ea, aidoma ţarului Petru, deschide ferestre spre Europa spiritului şi a şcolii avansate”, scrie poetul Nicolae Dabija.

Lucrarea academică „realizează o fuziune substanţială între ştiinţă, educaţie, învăţământ, spiritualitate, creând un întreg ce mizează pe Adevăr şi Dreptate”, opinează și scriitoarea Galina Furdui.

Autoarea a primit mai multe scrisori de mulțumire privind donația cărții de la Ambasada României la Chișinău, Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România, precum și de alte biblioteci.

Galina Martea este originară din comuna Cornești, raionul Ungheni, și e o scriitoare, publicistă, poetă, pedagog, profesoară cu titlul științific de „Doctor în ştiinţe economice”, stabilită în Olanda.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md