Protest într-un oraş din SUA, după ce un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de Poliţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţia a împuşcat mortal un bărbat de culoare într-un oraş din SUA, în urma acestui incident membrii familiei sale au confruntat poliţiştii, respingând declaraţia acestora cum că bărbatul avea asupra sa o armă, zeci de persoane s-au alăturat apoi protestului, informează site-ul postului Telesur.

Incidentul a avut loc în oraşul american Charlotte din statul Carolina de Nord. Bărbatul ucis a fost identificat drept Keith Lamont Scott.

Un martor a declarat jurnaliştilor că Scott „nu avea asupra sa o armă”, ci „avea în mâinile sale o carte”. Alţi membrii ai familiei lui Keith Lamont Scott susţin că acesta „citea o carte şi nu deţinea vreo armă”.

Conform fratelui victimei, poliţistul care l-a împuşcat mortal pe Scott era sub acoperire şi nu purta uniformă.

„Acesta aştepta să-şi ia fiul de la şcoală, iar Poliţia nu purta uniformă, era sub acoperire, doar a atras atenţia asupra lui, a început să strige că are o armă şi l-a împuşcat. Cred că l-au împuşcat de patru ori, nu sunt sigur, dar este mort”, a declarat fratele lui Keith Lamont Scott.

Doisprezece poliţişti au fost răniţi în cadrul ciocnirilor violente dintre protestatari şi Poliţie, Autostrada interstatală 85 fiind blocată de contestatari, potrivit Mediafax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...