Covoare și costume naționale moldovenești, prezente la o expoziție în China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova participă la Expoziția Internațională Culturală „Drumul Mătăsii” care se desfășoară în orașul Dunhuang din Republica Populară Chineză. Țara noastră este prezentă la expoziție cu un stand de covoare tradiționale din colecția Ecaterinei Popescu, fondatoarea Complexului de meşteşuguri populare „Artă rustică”, și costume naționale din colecția Mariei Cristea, fondatoarea Casei Portului Popular „Casa Cristea”, ambele meșterițe fiind prezente la expoziție.

Expoziția Culturală Internațională „Drumul Mătăsii” din Dunhuang, China, întrunește reprezentanți din 58 de țări și regiuni, 5 organizații internaționale, 19 orașe înfrățite cu orașul Dunhuang, iar Franța este invitatul de onoare al evenimentului. Expoziția are drept scop dezvoltarea schimburilor culturale și cooperarea dintre țările situate de-a lungul Drumului Mătăsii.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii, expoziția cuprinde circa 8000 de articole: antichități, porțelanuri, tablouri, fotografii, publicații, articole de design din peste 60 de țări ale lumii. De asemenea, sunt expuse și lucrări din muzeele naționale și colecții particulare din Franța, Italia, Germania, Grecia, Mexic, Iran, Kârghâzstan, Uzbekistan și Nepal. Spațiul expozițional cuprinde circa 36 mii m2, grupate în 4 arii expoziționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...