icon

Situaţia din aviaţia civilă naţională, discutată la Guvern

04-05-2015 18:41
828

Prim-ministrul Chiril Gaburici a prezidat astăzi o şedinţă de lucru, în cadrul căreia a fost examinată situaţia în domeniul aviaţiei civile naţionale. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează executarea angajamentelor Republicii Moldova în implementarea directivelor europene în domeniul aeronauticii civile şi aisgurarea unei activităţi conforme în cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău. De asemenea, s-a discutat despre stadiul actual al procesului de racordare a legislaţiei naţionale privind reglementarea sectorului aeronautic la directivele UE, dar şi privind respectarea angajamentelor internaţionale asumate de ţara noastră în acest domeniu.

 

Premierul a menţionat că în adresa Guvernului au parvenit plângeri şi reclamaţii care ar semnala nereguli în sistem. Astfel, Chiril Gaburici a solicitat explicaţii de la responsabili din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Autorităţii Aeronautice Civile, Centrului Naţional Anticorupţie, Consiliului Concurenţei şi Serviciului de Informaţii şi Securitate la subiectele enunţate.

 

Chiril Gaburici a punctat o serie de sarcini printre care executarea neîntârziată a prevederilor Acordului de Asociere, inclusiv în partea ce ţine de instituirea Zonei de Liber Schimb şi privind Spaţiul Aerian Comun dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. În acest sens, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să prezinte, în termen de 10 zile, tot pachetul de proiecte de acte normative naţionale, care trebuie să fie ajustate la directivele europene în perioada vizată, în conformitate cu angajamentele asumate.

 

Potrivit indicaţiilor Premierului, Consiliul Concurenţei, Ministerul Economiei şi alte organe competente vor întreprinde măsuri în vederea asigurării condiţiilor echidistante de activitate şi a concurenţei loiale pentru agenţii economici care activează în cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău. Premierul a mai cerut organelor de resort să fie asigurată securitatea aeronautică la nivelul standardelor europene, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor legale pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău care este un obiect strategic de importanţă naţională.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30