05:59:24 20.04.2024
Stiri

Membrii Platformei DA și premierul s-au întâlnit… separat. Gaburici: „La un moment dat, am vrut să ies și eu în Piață”

Politică 04.05.2015 17:59 Vizualizări2323 Autor: Ziarul National
Membrii Platformei DA și premierul s-au întâlnit… separat. Gaburici: „La un moment dat, am vrut să ies și eu în Piață”


Membrii Platformei Civice Demnitate și Adevăr (DA) au ieșit, la ora 17.30, în fața Bibliotecii Naționale, unde l-au chemat pe premierul Chiril Gaburici, iar oficialul i-a așteptat la Guvern.

Ambele tabere au făcut declarații pentru presă.

Reprezentanții platformei DA au precizat că nu au avut de gând să poarte discuții serioase cu premierul Chiril Gaburici, dacă oficialul ar fi venit în fața Bibliotecii Naționale a Moldovei, ci au vrut să-i transmită rezoluția care a fost adoptată după mitingul de ieri din Piața Marii Adunări Naționale.

„Nimeni nu voia să stea la taifas cu premierul. Am vrut doar să-i transmitem rezoluția, care conține ceea ce s-a decis ieri la miting. O să i-o trimitem prin poștă, prin scrisoare recomandată... Sper că următoarea dată va da curs invitației și va ieși în public”, a declarat reprezentantul DA, Andrei Năstase.

„Este exclus să mergem la Guvern, fiindcă nu suntem subordonați premierului. Ce avea să se schimbe, dacă ne întâlneam aici? Oare îi punem premierului viața în pericol? Ori este o îngâmfare a domnului prim-ministru?”, a întrebat indignat avocatul Stanislav Pavlovschi, membru al platformei civice.

De cealaltă parte, premierul Chiril Gaburici a amintit că cei din Guvern au fost primii care au cerut raportul „Kroll” privind investigațiile de la cele trei bănci decapitalizate, solicitare pe care au făcut-o și membrii platformei DA.

Oficialul a punctat că Banca Națională ar trebui să întreprindă măsuri ca acesta să fie desecretizat.

„Ține de Banca Națională a Moldovei care are contract cu „Kroll”. Noi o să mergem mai departe să vedem ce se întâmplă cu rezultatele investigației și să cerem ca banii să fie întorși”, a spus premierul.

Gaburici a mai afirmat că este deschis să discute cu reprezentanții Platformei DA și, dacă nu vor la Guvern, dar susțin integrarea europeană a R. Moldova, va solicita ca această întâlnire să aibă loc fie la sediul Delegației UE la Chișinău, fie la Ambasada României sau la alta.

„M-am bucurat că oamenii s-au unit și au spus ce cred. La un moment dat, am vrut să ies și eu în Piață, dar nu cunoșteam detalii, la ce oră”, a declarat Chiril Gaburici, spunând că se bucură că „suntem pe aceeași undă” cu protestatarii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md