Sergiu Sagaidac: Un grup de agenți din SUA investighează în Londra furtul miliardului de dolari din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul angajat al Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, susține că un grup de anchetă format din agenți federali din Statele Unite ale Americii se află în prezent la Londra, unde audiază martori în dosarul furtului din sistemul financiar bancar moldovenesc.

Sagaidac afirmă că în fața agenților federali americani urmează să depună mărturii mai multe persoane.

„Grupul de ancheta format din agenți federali ai SUA se află acum în Londra și urmează să continue audierea unui șir de martori, inclusiv preluarea depozițiilor proprii. Au fost identificați și continuă audierea martorilor care își oferiseră consimțământul, de a fi martor, în perioada iulie-august curent. Însă, cu cât mai mulți martori cu atât mai mult sporim șansele înfăptuirii unei justiții depline, aflării adevărului deplin și tuturor detaliilor”, a transmis Sagaidac.

Totodată, acesta a făcut un apel public către persoanele care cunosc detalii despre aceste fărădelegi să apeleze la el pentru a lua legătura cu agenții federali din SUA.

„Sistemele IT proprii deja sunt securizate. Anonimatul se asigură. Se negociază condițiile cooperării cu ancheta penală din SUA în funcție de importanța informației. Se asigură protecția martorului și securitatea fizică, în caz de necesitate”, a mai spus Sergiu Sagaidac.

Amintim că acum câteva lui fostul angajat al Băncii Sociale a prezentat lista unor potențiali beneficiari ai furtului miliardului de dolari, indicându-l pe oligarhul Vladimir Plahotniuc ca fiind coordonatorul jafului bancar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...