Nume
Parola
Vizualizări: 4552
Programul de pregătire și formare a managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova
Chisinau, 21 Septembrie 2016 — Centrul de Formare Antreprenorială din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova invită managerii de la întreprinderile autohtone să participe la Programul de pregătire și perfecționare a managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova.
Programul oferă posibilitatea de a cunoaște piața germană, a stabili legături de afaceri cu firmele germane și a edifica parteneriate pe termen lung, fiind un instrument de promovare în domeniul comerțului extern.
Programul prevede un stagiu de o lună de zile în Germania, activitatea desfășurându-se pe 3 domenii:
- Traininguri de Management: competențele individuale de management sunt dezvoltate prin traininguri adaptate la necesitățile participanților;
- Vizite la întreprinderi: discuțiile de specialitate, ce au loc la întreprinderi contribuie la cunoașterea unor exemple de bune practici din Germania;
- Vizite individuale de afaceri: accesul la piața germană este facilitat prin contacte directe de afaceri.
Fiecare participant beneficiază de asigurare, cazare, alimentare (dejun și prânz), transport intern și primește bursă de 15 euro/zi (circa 400 euro). Costurile în Germania sunt finanțate de Ministerul Economiei și Energiei al Republicii Federative Germania.
Pentru a asigura o bună pregătire pentru plecarea în Germania, un program de traininguri de 64 ore este organizat înainte de stagiu. Selectarea participanților se face de către o comisie de experți germani, în baza interviului. Formularele de aplicare sunt completate on-line.
Premise obligatorii pentru selectarea candidaților sunt:
1. poziţie de manager la întreprindere,
2. studii superioare,
3. experiență de muncă de minimum 3 ani,
4. vârsta cuprinsă între 25 şi 40 ani,
5. cunoașterea limbii engleze,
6. interese comerciale bine determinate pentru Germania.

Pentru anul 2016, sunt posibile următoarele grupe:
1. Universală, limba de lucru – engleză,
2. Specializată în eficienţa energetică, internaţională, limba de lucru – rusă sau engleză.
3. Specializată în agricultură, internațională, limba de lucru - rusă.
Investiția pentru participare constituie doar 6300 lei și este achitată dupa trecerea cu success a interviului. Suplimentar, participantul plătește doar costul biletului de avion tur-retur pentru periaoda de stagiu.
Următorul interviu de selectare a candidaților se va desfășura în 8-10 noiembrie 2016.
Informaţii suplimentare despre Program pot fi găsite și pe portalurile www.managerprogramm.de sau http://managerprogramm.de. Programul a început în anul 2009 și până la moment peste 200 de manageri de la companiile moldovenești și-au petrecut stagiul la unul din cele mai bune Centre de instruire din Germania, au vizitat întreprinderi notorii și ceea ce este cel mai important, au stabilit și dezvolt relații durabile de colaborare cu parteneri germani. In anul 2010, un grup de absolvenți ai Programului au creat Asociația absolvenților, înregistrând-o ca Invent-Moldova.

Pentru mai multe informații accesați site-ul: www.training-center.md

Programul cu genericul "Fit for Partnership" se desfășoară în baza „Declaraţiei comune de intenţie între Ministerul Economiei al Republicii Moldova şi Ministerul Federal al Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania privind continuarea colaborării în cadrul pregătirii şi perfecţionării managerilor de la întreprinderile din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova”, semnată de către Ministrul Economiei al RM şi Ministrul Federal al Economiei şi Energiei al Germaniei la data de 15 octombrie 2014, la Berlin. Republica Moldova este una din cele 17 țări unde acest Program se desfășoară. Țări precum Federația Rusă, Ucraina, Belarus, Kazahstan, China, India, Mongolia și, mai nou, Egipt, Tunisia și Mexic.