18:36:13 24.04.2024
Stiri

Platforma DA vrea să-i înmâneze premierului Rezoluția mitingului de ieri în fața Bibliotecii Naționale. Ce răspuns le-a oferit Gaburici

Politică 04.05.2015 15:56 Vizualizări1920 Autor: Ziarul National
Platforma DA vrea să-i înmâneze premierului Rezoluția mitingului de ieri în fața Bibliotecii Naționale. Ce răspuns le-a oferit Gaburici independent.md


Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (DA), organizatoarea protestului de ieri din Piața Marii Adunări Nationale, intentionează să-i înmâneze astăzi premierului Chiril Gaburici rezoluția mitingului. Numai că nu oriunde, ci în fața Bibliotecii Naționale, „în spațiul public”.

Membrii Grupului de iniţiativă al Platformei DA îl cheamă pe premier la ora 17.30 în fața bibliotecii, iar în cadrul întrevederii „membrii Grupului de iniţiativă nu vor negocia şi nu vor accepta compromisurile puterii”.

„Conform Rezoluţiei adoptate în unanimitate de cei peste 50 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, guvernanţii sunt obligaţi să îndeplinească revendicările în termen de două săptămâni. În cazul în care factorii decidenţi vor neglija dezideratele legitime ale protestatarilor, Platforma Civică Demnitate şi Adevăr îşi rezervă dreptul de a continua protestele paşnice, dar şi alte acţiuni legale pentru a determina puterea compromisă să reacţioneze întocmai şi adecvat”, se arată în comunicatul de presă al Platformei DA.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, purtătorul de cuvânt al premierului, Aurelia Peru-Balan, a declarat că Chiril Gaburici „își reiterează invitația adresată anterior de a se întâlni cu membrii Platformei DA în incinta Casei Guvernului la aceeași oră”.

Mențonăm că participanții la mitingul din 3 mai s-au pronunțat împotriva „furtului de la cele trei bănci”, au criticat actuala guvernare și au scandat „Jos corupția!”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md