Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Securizarea trecerilor pietonale din Chişinău

   1955

Primăria municipiului Chişinău continuă instalarea denivelărilor artificiale pe străzi, pentru securizarea trecerilor de pietoni şi pentru a evita accidentele rutiere cu implicarea pietonilor. Până în acest moment, peste 20 de treceri de pietoni au fost deja marcate, conform noii tehnologii.

De asemenea, după cum a anunţat în cadrul şedinţei operative de la Primărie primarul general Dorin Chirtoacă, în acest an municipalitatea va folosi un material nou pentru marcarea trecerilor de pietoni, şi anume pe bază de plastic rece. Potrivit edilului capitalei, acest material este mult mai eficient şi are o perioadă de exploatare mai mare, deși este şi mai scump.  

În acelaşi timp, după cum a informat şeful adjunct al Direcţiei de poliţie Chişinău, Silviu Muşuc, în ultimele săptămâni se atestă o diminuare a numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor. Potrivit colonelului Silviu Muşuc, pe parcursul săptămânii trecute în capitală s-au înregistrat 5 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, dintre care 2 persoane au fost traumatizate pe trecerile de pietoni. Anterior, pe parcursul unei săptămâni se înregistrau până la 15 cazuri de traumatizare a cetăţenilor pe trecerile de pietoni.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău