(video) Atenție la bunurile proprii! Doi hoți de buzunare au fost reținuți în flagrant

%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%ba16-700×352

O tânără în vârstă de 24 ani, domiciliată în capitală, a alertat angajaţii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, devenind victima unui hoţ de buzunare, căreia i-a furat din geantă portmoneul cu bani în sumă de 650 lei.

Imediat poliţiştii au intervenit iar făptaşul a fost reţinut pe urme fierbinţi. Potrivit victimei, individul i-ar fi sustras portmoneul în timp ce se deplasa cu maxi-taxi de pe ruta 103, care s-a dovedit a fi în vârstă de 38 ani, anterior judecat de mai multe ori pentru infracţiuni similare. Acesta a fost încătuşat şi reţinut pe un termen de 72 de ore, iar victimei i-a fost reîntors portmoneul cu bani.

Un caz similar a avut loc pe teritoriul unei pieţe din sectorul Botanica, unde din geanta unei doamne de 36 ani i-a fost sustrase mijloace financiare în sumă de peste 2 500 lei. Autorul infracţiunii s-a dovedit a fi o femeie de 35 ani, anterior reţinută şi documentată pentru cazuri similare. Aceasta a fost identificată şi localizată pe urme fierbinţi, după ce a încercat să se ascundă de poliţişti.

În ambele cazuri au fost pornite dosare penale pentru pungăşie, iar bănuiţii riscă amenzi în mărime de la 6 000 lei la 10 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Totodată Poliţia Capitalei solicită şi recomandă cetăţenilor:

Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

# Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
# Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
# Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
# În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
# Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
# Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
# Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente