Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Șeful Procuraturii Anticorupție: 15…

(VIDEO) Șeful Procuraturii Anticorupție: 15 judecători și 3 executori judecătorești au fost reținuți

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție susține că 15 judecători, inclusiv care activează sau au activat în instanțele de judecată din Chișinău, dar și 3 executori judecătorești au fost reținuți într-un dosar penal care vizează spălarea a 20 de miliarde de USD prin intermediul instanțelor de judecată din R. Moldova.

Sursa Video: www.ZdG.md

„Procuratura și CNA au efectuat un șir de acțiuni de urmărire penală la judecătorii și percheziții la domciliile persoanelor. Sunt vizate 20 de persoane, 16 judecători și 4 executori judecătorești. 18 persoane au fost reținute, dintre care 15 judecători și 3 executori judecătorești. Nu pot să vă dau detalii. E necesar timp pentru a realiza acțiunea până la capăt. Ea va dura și mâine și sper ca mâine, în a doua parte a zilei, să putem clarifica lucrurile. Toate acțiunile în privința judecătorilor au avut loc cu acceptul Consiliului Superior al Magistraturii, după un demers al procurorului general. Vă rog să nu faceți speculații. Vă vom oferi informații. Sunt judecători inclusiv din Chișinău”, a declarat Morari în cadrul unui briefing de presă în care nu a acceptat întrebări din partea presei, pe motiv că nu dispune de timp.

Viorel Morari a promis că mâine va oferi alte detalii, evitând totodată să spună de ce acțiunile în privința magistraților au avut loc acum, deși de la emiterea ordonanțelor judecătorilor vizați în anchetă au trecut mai mulți ani, acțiunile acestora având loc între 2010 și 2013.

Vedeţi şi lista celor 15 judecători reținuți.