(INFOGRAFIC) Maia Sandu măsoară averea lui Igor Dodon: „Am înțeles că o duce greu, îl ajută părinții”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că a acumulat bani pentru a-și cumpăra casa din Chișinău din vânzarea unui apartament și un credit. Totodată, acesta spune că este ajutat de părinți pentru a trăi decent în capitală. Lidera PAS Maia Sandu declară însă că Dodon minte atunci când vorbește despre averea sa.

„Am auzit ieri răspunsurile încâlcite ale lui Dodon despre venituri și averi. Am înțeles că o duce greu, îl ajută părinții. Eu credeam că pensia în Republica Moldova e mică și, de la o anumită vârstă, copiii își ajută părinții, și nu invers. De asemenea, membrii PSRM achită peste 2000 de lei sub formă de cotizații de membru. Un partid al capitaliștilor, nu al proletarilor, așa cum pretinde el”, a comentat Sandu.

Aceasta a prezentat și un infografic cu date despre averea socialistului.

„Aici sunt doar veniturile și averile declarate ale candidatului PSRM începînd cu 2012. A fost norocos sa obțină un credit cu dobânda sub cea de piață, să vândă apartamentul la un preț de câteva ori mai mare decât valoarea cadastrală și să cumpere o casă la preț cadastral, nu de piață. Dodon este un capitalist de succes în lumea de afaceri politice. Iată de ce este atât de „statalist”, deoarece statul este sursa sa principală de venituri şi prosperitate”, a mai spus Maia Sandu.

14344185_498978390310785_4929897427588796807_n

După ce anterior a fost acuzat de președinta PAS, Maia Sandu, că ar avea o casă de lux deși a primit toată viața salarii mici, Dodon a venit cu replica în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

„Am luat credit de la Victoriabank, cu 8% anual. Am vândut apartamentul, am luat credit şi am procurat casă, şi mai am de întors încă până la un milion de lei. Acum trăim din banii soţiei, ai mei, avem şi părinţi care ne ajută. Am declarat public acest lucru. Da, am procurat casă de la o rudă, care a plecat peste hotare”, a declarat liderul PSRM.

El a vorbit și despre cele 27 de milioane de lei cheltuite de PSRM în ultimul an. „27 de milioane de lei sunt cheltuielile PSRM, publicate pe site-ul CEC-ului. Acolo sunt indicate sursele, avem banii din donaţii, care se fac conform legii în vigoare. Eu dau de la 500 până la 1000 de lei pe luna. Nu ştiu dacă da cineva mai mult. Nu mă ocup cu asta”, a mai precizat socialistul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...