Ce spune Hillary Clinton despre ameninţarea teroristă: Anunţul democratei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ameninţarea teroristă este „reală, determinarea noastră de asemenea”, a declarat luni candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, după atentatele din acest week-end comise la New York şi în New Jersey, relatează AFP. Hillary Clinton a cerut noi eforturi în materie de colectare de informaţii şi a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că este singura dintre cei doi pretendenţi la Casa Albă care „s-a asociat unor decizii dificile” vizând eliminarea teroriştilor.

Campania candidatului republican Donald Trump a acuzat Casa Albă de minimalizare a ameninţării reprezentate de organizaţia Stat Islamic (SI), care este suspectată de implicare într-o serie de atacuri cu bombe şi incidente ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, transmite Reuters.

„Diminuând ameninţarea, administraţia Obama (…) ne expune pe toţi riscului şi este un alt avertisment că avem nevoie de o nouă conducere în lupta împotriva terorismului radical islamic”, a declarat Jason Miller, purtător de cuvânt al candidatului republican, potrivit unui comunicat. Declaraţia survine după ce în weekend o bombă a explodat în cartierul Chelsea din New York rănind 29 de persone şi un alt dispozitiv explozibil a fost găsit în apropiere.

Şase bombe artizanale au fost găsite în apropiere de Elizabeth, New Jersey, şi un oleoduct a explodat în apropiere de un oraş din zona de coastă. Donald Trump a fost criticat atât de democraţi cât şi de republicani pentru că a vorbit despre explozia unei bombe la scurt timp după deflagraţie, înainte ca oficiali federali sau din New York City să confirme cauza, conform Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...