Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Curtea de Apel Chișinău examinează…

Curtea de Apel Chișinău examinează sesizarea PPDA privind înregistrarea candidatului Marian Lupu la alegerile prezidențiale

Curtea de Apel Chișinău examinează sesizarea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), privind anularea deciziei CEC de înregistrare a candidatului Marian Lupu la alegerile prezidenţiale.

Cererea în instanță a fost depusă de președintele PPDA, Andrei Năstase, și şeful grupului de iniţiativă al formaţiunii, Alexandru Slusari, după ce Comisia Electorală Centrală a acceptat înregistrarea candidaturii lui Marian Lupu, admițând mai multe abateri, inclusiv depunerea listelor de subscripție într-o zi de odihnă. Per­for­maţa demo­cra­ţi­lor de a aduna, în timp record, aproape numă­rul dublu de sem­nă­turi nece­sare pen­tru susţi­ne­rea can­di­da­tu­rii lui Marian Lupu la fun­cţia de şef al sta­tu­lui a gene­rat mai multe semne de între­bare. Un sim­plu cal­cul arit­me­tic arată că, în cele 24 de ore des­ti­nate colec­tă­rii celor 29 mii de sem­nă­turi, ade­pţii PDM au colec­tat câte 1208 sem­nă­turi pe oră. „Lucru impo­si­bil”, susţin alţi can­di­daţi pre­zi­denţi­ali, impli­caţi acum în ace­laşi exer­ci­ţiu elec­to­ral.

În fața sediului Curții de Apel Chișinău s-au adunat mai mulți protestatari care cer magistraților să ia o decizie corectă și să-l excludă pe Marian Lupu din cursa electorală.