Patru bărbaţi din Republica Moldova, opriţi în România. Mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria

Patru bărbaţi din Republica Moldova care intenţionau să treacă ilegal, pe jos, frontiera româno-ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră din Borş- Oradea, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră de la Borş au observat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru bărbaţi care mergeau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Ei au fost reţinuţi la aproximativ 700 de metri de linia de frontieră şi conduşi la Poliţie pentru cercetări.

Cei patru bărbaţi din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, sunt solicitanţi de azil pe teritoriul României şi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor patru acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.