750 de cetățeni ruși au votat deja la Chișinău

Cetățenii ruși de pe teritoriul Republicii Moldova, cu excepția zonei separatiste pot vota astăzi în incinta a 3 secții de votare, la Chișinău, Bălți și Comrat. Până la ora 13:00, în capitală, au votat 750 de persoane.

Potrivit reporterului ProTV, zeci de cetăţeni ai Federaţiei Ruse au stat mult la coadă voteze. După ce şi-au înscris datele în lista alegătorilor, cetăţenii ruşi din Republica Moldova au stat la coadă între în una dintre cele 5 cabine de vot din singură secţie de votare din Chişinău, amenajată aici în incinta Liceului Antioh Cantemir”, transmite postul tv.

Pentru alegerile în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, Moscova a deschis 25 de secţii de votare în Republica Moldova. Autorităţile de la Chişinău au cerut în repetate rânduri Rusiei nu deschidă secţii de votare în regiunea transnistreană, întrucât, pe teritoriul necontrolat de autorităţile centrale, nu poate fi asigurată securitatea procesului. Moscova a ignorat, însă, solicitarea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.