Sandu îl acuză pe Dodon: Este unul dintre „așii” lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu îi cere președintelui Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, să-și facă publice declarațiile de avere începând cu anul 2005, atunci când acesta a obținut prima funcție de stat, fiind suspiciuni că a făcut avere în mod ilegal.

„De mai bine de două decenii, Republica Moldova este la cheremul corupților. Anume din acest motiv nu am reușit să construim societatea pe care ne-o dorim. Anume acesta este obstacolul major în calea prosperității noastre.
Astăzi, șeful cel mare şi “coordonatorul” corupților este Plahotniuc, iar toți candidații majorității parlamentare, dar și cel al opoziţiei parlamentare “din buzunar”, care s-au înscris în cursa prezidențială, au sarcina să consolideze puterea acestuia. Nu putem permite ca, în continuare, țara să fie subjugată unor interese meschine și egoiste”, a scris Sandu pe o rețea de socializare.

Astfel, aceasta îi cere lui Dodon să-și facă publice declarațiile de avere începând cu anul 2005, acuzându-l că este unul din „aşii din mânecă” ai oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Unul dintre “aşii din mânecă” ai lui Plahotniuc este Igor Dodon. Acesta, la fel ca Plahotniuc, este un produs al guvernării comuniste, dar astăzi o face pe inocentul. Dodon, care a lucrat doar în instituțiile statului, din salarii mici a reușit să adune averi mari. Să ne spună cum i-a reușit acest lucru. Să-și facă publice declarațiile de avere începând cu anul 2005, atunci când a obținut prima funcție de demnitate publică. Să explice de unde vin cele 27 de milioane de lei pe care le-a cheltuit anul trecut pentru activități politice. Să răspundă la întrebările formulate de jurnaliștii de investigație în articolele de mai jos”, se arată în mesajul liderei PAS.

Totodată, Maia Sandu spune că „mesajul lui Dodon către oameni este unul mincinos – pe de o parte, pozează în om corect, cinstit, cu grijă față de oamenii nevoiași, iar, pe de altă parte, duce o viață în lux și cheltuie sume enorme de bani care nu puteau fi adunate din salariu de funcționar public”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...