Explozia de la New York s-ar fi produs din cauza unei oale sub presiune conectată la un telefon mobil

388248f900000578-3794824-image-a-82_1474168106730
Foto: Peter Gerber

O explozie puternică a zguduit sâmbătă noaptea cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, aducând în zonă efective însemnate ale poliției și pompierilor, relatează Agerpres.

În urma ultimelor actualizări, un al doilea dispozitiv suspect a fost găsit la o distanță de câteva blocuri de locul unde s-a produs explozia în cartierul Chelsea din New York, soldată cu rănirea a 29 de persoane, a afirmat poliția din New York, citată de agenția DPA.

CNN, citând surse din domeniul justiției, a relatat că dispozitivul exploziv pare să fi fost o oală sub presiune cu fire atașate la ea și conectată la ceea ce părea a fi un telefon mobil. O bucată de hârtie cu ceva scris pe ea a fost găsită în apropiere, potrivit canalului american de televiziune.

Deflagraţia s-a produs sâmbătă la ora 20.30 (duminică, 3.30, ora României), pe strada West 23 din zona Chelsea, într-un container de gunoi.

Şeful Poliţiei din New York, James O’Neill, a anunţat că anchetatorii exclud posibilitatea unei explozii provocate de o scurgere de gaz. Atacul nu a fost revendicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente