Oktoberfest este înconjurat de un gard. Rucsacurile și bagajele mari sunt interzise

Cea de-a 183-a ediţie a Oktoberfest a debutat sâmbătă, în Munchen, cu măsuri de securitate adiţionale, în contextul valului de atentate, care a zguduit în urmă cu două luni landul bavarez. În acest sens, cel mai mare festival al berii din lume va fi pentru prima dată înconjurat de un gard, pentru ca autorităţile să se asigure că toţi vizitatorii trec prin controale de securitate, scrie BBC, citat de News.ro.

_91277966_2d235f95-5cff-4c29-a04b-387a6cb103ff

Până la şase milioane de vizitatori sunt aşteptaţi să participe la evenimentul care se întinde de-a lungul a 17 zile în corturile speciale din metropola bavareză Munchen. În acest sens, organizatorii au decis să interzică accesul în corturile festivalului cu rucsacuri sau alte bagaje mari şi au crescut numărul poliţiştilor prezenţi pentru a asigura securitatea vizitatorilor. Astfel, circa 450 de poliţişti vor asigura securitatea, ajutaţi de 29 de camere de supraveghere.

„Noi nu percepem nicio ameninţare clară la Oktoberfest, dar este clar că un asemenea festival internaţional ar putea să fie ţintă potenţială a unui atac”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann, precizând
că rămâne un risc ridicat de atentate teroriste pe întreg teritoriul german după evenimentele din luna iulie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.