A fost lansat Centrul de Apel pentru Alegerile Prezidențiale. Va oferi informaţii privind procedurile electorale

Alegătorii pot afla informații despre secția la care votează, procedura de vot și despre alte particularități scrutinului prezidenţial 30 octombrie 2016 la Centrul de Apel pentru Alegerile Prezidențiale.

Acesta a fost lansat pe 15 septembrie, de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală (CEC).

Astfel, operatorii Centrului de Apel vor acorda zilnic consultații și asistență în materie electorală tuturor solicitanților. Cetățenii pot afla despre drepturile lor și cum pot soluționa diferite situații în legătură cu procedurile electorale, ca de exemplu cum poți vota în altă parte decât în localitatea un este înregistrat domiciliul, cum pot depune contestații sau cum și unde pot verifica listele electorale.

Operatorii Centrului de Apel oferă informații  tuturor persoanelor ce vor apela numărul unic de telefon (+373) 22 88 01 01 : alegători, funcționari electorali, reprezentați ai concurenților electorali și alte părți interesate. Linia de informare funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 09.00 – 17.00 .

Serviciul similar a fost organizată și în cadrul ultimelor două scrutine electorale, iar numărul de apeluri de intrare și de ieșire, la ultimele alegeri (locale generale), a fost de peste 30 000.

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală este o instituție publică, care pregătește funcționari electorali capabili să organizeze alegeri libere și corecte, conform normelor internaționale, precum și alți actori interesați în procesul electoral.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.