08:41:27 19.04.2024
Stiri

Un FESTIVAL din R. Moldova care a atras MII de vizitatori: Degustări, ateliere de creaţie şi loterie

Știri 16.09.2016 19:30 Vizualizări1532 Autor: Ziarul National
Un FESTIVAL din R. Moldova care a atras MII de vizitatori: Degustări, ateliere de creaţie şi loterie


Peste 6 500 de vizitatori au avut parte de degustări de vinuri roșii, albe seci și spumante, în cadrul festivalului „CRICOVA MUST fest”, care a pus pe jar în această sâmbătă nu doar platoul de intrare în renumitele beciuri Cricova, dar și întreg orășelul-gazdă.

Vizitatorii au avut acces liber la pietonala Legenda plaiului, unde au savurat un pahar de tulburel, vizitând muzeul subteran, privind filme la cinematograful subteran sau distrându-se în compania statuilor vii și a mimilor sub ritmurile tinerilor de la Pata de Ceai.

De asemenea, aceștia au participat la ateliere de creație de ceramică și arte plastice pentru copii și adulți. Pentru cei mai mici oaspeți a fost amenajată o zonă de distracție, unde, sub supravegherea facilitatorilor au desenat, colorat și s-au jucat în voie toată ziua.

Dansuri fierbinți, loterie cu cele mai bune premii de la Cricova, multă mâncare gustoasă și vin de calitate, un târg de la cei mai buni meșteri și artizani din Moldova - toate acestea au făcut parte dintr-o mare sărbătoare, la care au venit nu doar vizitatori de pe loc, dar și oaspeți din multe țări străine, precum România, Ucraina și Rusia, dar și din state mai depărtate precum Singapore, China și Indonezia.

„Vă rog să vă imaginați pentru o clipă bogăția imensă care află în cramele Cricova: circa 50 de millioane de sticle de vin de cea mai înaltă calitate. Acest tezaur a fost vizitat de 45 de mii de turiști anul trecut, iar în acest an planificăm să găzduim deja 60 de mii de oaspeți”, a menționat Iurie Carp, directorul general al Combinatului de vinuri Cricova.

În cadrul deschiderii oficiale a festivalului„ CRICOVA MUST fest” ,Combinatul de vinuri „Cricova” a fost desemnat ambasadorul turismului moldovenesc de Stanislav Rusu, directorul general al Agenției de Turism a Republicii Moldova.

Festivalul a culminat cu un concert de zile mari susținut de celebra formație „Cuibul” și inegalabilii „Zdob și Zdub”, care au cântat pentru și împreună cu publicul venit la festival special pentru ei.

Bilanțul festivalului CRICOVA MUST fest a constituit un adevărat record pentru Combinatul de Vinuri „Cricova” timp de o zi: 6 500 de vizitatori, dintre care 5 100 au vizitat beciurile, comparativ cu luna iulie 2016, când beciurile Cricova au găzduit 4 950 de vizitatori. La festival s-a consumat 1 300 de litri de tulburel, 600 de litri de vin la halbă și peste 700 de cocktailuri pe bază de spumant.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md