Miros urât în Chișinău: Ministerul Mediului a creat o celulă de criză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Mediului a convocat într-o ședință ad-hoc cu specialiștii din cadrul diferitor instituții de stat, printre care medici, ecologiști și specialiști de la Apă-Canal pentru a identifica sursa mirosului neplăcut din Chișinău.

În cadrul instituției a fost creată o celulă de criză și stabilite acțiunile imediate pentru identificarea surselor de poluare a aerului, fiind luate în calcul mai multe ipoteze – de la calitatea apei în râul Bâc, nerespectarea proceselor tehnologice de epurare la Stația de epurare, până la emanările de gaze de la diferite gunoiști.

„Grupul de lucru creat are în sarcină să întocmească lista agenților economici, întreprinderile cărora sunt amplasate de-a lungul râului și care deversează apele în Bâc, să monitorizeze pe etape, prin prelevarea probelor de apă și analizarea lor, să facă măsurări ale concentrațiilor, conform tehnologiilor cunoscute. Concluziile care se cer a fi făcute trebuie să elucideze clar, prompt și responsabil problema dezbătută – Care este sursa mirosului urât”, spun responsabilii de la minister.

Specialiștii vor trebui să identifice sursa mirosului neplăcut timp de o săptămână.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...