Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere pe str. V. Alecsandri

   2232

Primăria municipiului Chişinău anunță despre continuarea lucrărilor de asfaltare pe strada Vasile Alecsandri. Astfel, duminică, 18 septembrie, traficul rutier va fi suspendat pe durata lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere, în perimetrul străzilor București - Mihail Kogălniceanu.

Aplicarea stratului de uzură pe acest tronson cu lungimea de 350 m, reprezintă penultima etapă, care va finaliza lucrările de reconstrucție a primului obiectiv, parte componentă a proiectului "Chişinău - Proiect Sectorial Drumuri Urbane".  

De la începutul lucrărilor de reabilitare şi până în prezent, au fost asfaltaţi peste 25 mii metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 64 de piloni pentru iluminatul stradal, amenajarea a circa 6000 m² de trotuare, 5600 m² locuri de parcare pentru mașini și montate a peste 8750 metri liniari de borduri.

Ultima etapă de lucrări, care va viza asfaltarea finală, pe o suprafaţă de 4,5 mii metri pătraţi, este tronsonul str. Mihail Kogălniceanu - str. Alexei Mateevici.

Menționăm că lucrările care se desfăşoară în prezent pe 3 străzi principale din zona centrală a capitalei - str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

        

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău