Evacuarea, precedată de o importantă desfăşurare de forţe de poliţie, a început în zorii zilei, când un grup de femei şi copii a fost strâns pentru a fi urcat într-un autobuz. 

Tabăra a mai fost evacuată o dată la 17 august, când aproape 700 de persoane au fost luate în grijă de structuri de cazare, însă de atunci au veni noi imigranţi, instalându-se în corturi sau pe saltele improvizate. 

Cel puţin 1.500 de imigranţi erau prezenţi în tabără la momentul evacuării, potrivit ministrului pentru locuinţe, Emmanuelle Cosse, prezentă la faţa locului. „Există numeroase familii cu copii, mai multe decât de obicei. Ele vor fi luate în grijă, bineînţeles", a declarat ea pentru AFP. 

Imigranţii urmează a fi conduşi cu circa 50 de autobuze în centre de cazare din regiunea pariziană. 

La 22 iulie, aproape 2.500 de imigranţi au fost evacuaţi dintr-o tabără instalată de asemenea în nordul capitalei, în cea mai importantă operaţiune de acest tip de la Paris. 

Din iunie 2015, se formează permanent astfel de tabere la Paris, alimentate de fluxurile provenite din Mediterana şi de transferurile între capitală şi 'jungla' de la Calais din nord, unde ajung mii de imigranţi care vor să treacă în Marea Britanie. 

Pentru a contracara instalarea imigranţilor în aceste tabere improvizate, Primăria Parisului va deschide la mijlocul lunii octombrie un centru de primire umanitar cu obiectivul de a lua în grijă imigranţii timp de câteva zile înainte ca aceştia să fie repartizaţi pe o perioadă mai lungă în structuri de cazare din regiune.