Noua funcţie a lui Tudor Copaci

Noul director general al Agenției Proprietății Publice (APP) este Tudor Copaci. Acesta a fost prezentat vineri, 16 septembrie, de Octavian Calmîc, ministru al Economiei,  colectivului instituţiei.

Octavian Calmîc a menționat că APP joacă un rol important în realizarea politicilor statului în domeniul administrării şi dezetatizării proprietății publice, privatizării.

”Tudor Copaci, care anterior a mai ocupat mai multe funcții importante în stat, inclusiv și cea de director al instituției, are o experiență profesională vastă în domeniul dat și sunt sigur că va aduce un nou suflu în activitatea Agenției”, a spus ministrul Economiei.

La rândul său, Tudor Copaci a menţionat că împreună cu colectivul Agenției Proprietății Publice, care este format din oameni profesioniști, va  reuși să realizeze toate proiectele și strategiile elaborate de Guvern în domeniul dat.

Tudor Copaci, născut în 1971, este specialist în finanțe și bani. Este absolvent al Universității de Stat din Republica Moldova (facultatea de fizică) și al Academiei de Studii Economice (facultatea de finanțe).

Anterior,  a ocupat diferite funcții atât în structurile de stat, cât și sectorul privat – secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economiei şi comerțului (2008 – 2009 ), viceministru al economicei (2013 – 2015);  director general al Agenției Agroindustriale “Moldova-Vin” (2009), director general al Agenției Proprietății Publice (2009-2013), director financiar „Doina Vin” S.R.L. (2004 – 2005), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009), analist financiar Raiffeisen Investment AG (2002 – 2004), etc.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.